Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva takva studija

Znanstvenici će u DNK Adama Lanze tražiti 'zao gen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici će provesti studija DNK masovnog obojice Adama Lanze koji je ranije ovog mjeseca u Newtownu ubio dvadesetero djece i šestero odraslih, ne bi li otkrili 'zao gen'.

Glavni patolog američke savezne države Connecticut, Wayne Carver, koji je nad žrtvama iz Newtowna proveo obdukciju, zatražio je od Sveučilišta u Connecticutu provedbu studije nad uzorkom DNK Adama Lanze. Studijom će pokušati pronaći neke mutacije ili abnormalnosti genima te će to biti prva studija takve vrste ikada napravljena nad nekim masovnim ubojicom.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

>> Kako prepoznati potencijalnog masovnog ubojicu

'Najvjerojatnije će se tražiti abnormalnosti gena koje povezujemo s agresivnim ponašanjem, mentalnim poremećajima, čak i povećanim rizikom od nasilja', rekao je Arthur Beaudet, profesor sa Sveučilišta u Connecticutu. Dodao je i kako smatra da eventualno pronađene mutacije na DNK Adama Lanze ne mogu objasniti ponašanje ostalih masovnih ubojica, ali bi mogle objasniti abnormalnosti povezane sa šizofrenijom i sličnim nasilnim ponašanjem.

Beaudet kaže kako je izučavanje genetike masovnih ubojica vrlo kontroverzno jer postoji mogućnost da osobe sa sličnim genetskim karakteristikama budu diskriminirane i stigmatizirane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene