Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvarica proračunske stege

Znakovito? Obama se sastaje s Merkel nakon G8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama sastat će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel po završetku G8 u Camp Davidu kojim je dominirala dužnička kriza u eurozoni, rekao je neimenovani američki dužnosnik.

Susret s Merkel, čuvaricom proračunske stege, nije isprva bio na Obaminu programu na G8. Dan ranije američki predsjednik je zajedno s francuskim kolegom Francoisom Hollandeom istaknuo nužnost gospodarskog rasta.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Sukobile se kranja desnica i ljevica Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih AFP Odgovorni za probleme Merkel i Putin razgovaraju o teškim temama: "Moramo priznati kako nemamo trajni prekid vatre"

>> Čelnici G8 obećali borbu protiv financijske krize i poduprli Grčku

Francuski predsjednik, kao i novi talijanski premijer Mario Monti, također nazočan u Camp Davidu, želi gospodarsku politiku svoje zemlje usmjeriti prema većem rastu, za razliku od Merkel koja zagovara štednju. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene