Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provokacija ili ne?

Sve oči opet uprte prema Sjevernoj Koreji: Strah probudile aktivnosti u raketnoj bazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radijski signali i radarska aktivnost u sjevernokorejskoj raketnoj bazi ulijevaju strah da Sjeverna Koreja priprema novo ispaljivanje rakete, izvijestili su u utorak južnokorejski i japanski mediji.

Cho Myoung Gyon, južnokorejski ministar ujedinjenja, kazao je u utorak da je došlo do "znatne aktivnosti nedavno na Sjeveru", ali je ocijenio da vlada mora "čekati i vidjeti hoće li to završiti testiranjem rakete ili je to samo provokacija".

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Neuspješno testiranje SAD: Obrambena raketa promašila cilj kod Havaja, raste zabrinutost kako će se obraniti od Sjeverne Koreje Sjeverna Koreja (Foto: Google Maps) Ošetećeno nekoliko zgrada Kakva blamaža! Sjeverna Koreja ispalila raketu i slučajno pogodila svoj grad

Sjeverna Koreja alarmirala je međunarodnu zajednicu balističkim programom, ali nije obavljala testiranja od 15. rujna, što je pobudilo nadu da pooštravanje sankcija UN-a donosi plodove.

Južnokorejska agencija Yonhap koja citira vladin izvor izvješćuje, međutim, da je radar za trasiranje raketa pušten u pogon u ponedjeljak u neidentificiranoj sjevernokorejskoj bazi te da se telekomunikacijski promet intenzivirao.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja u rujnu je ispalila balistički projektil srednjeg dometa koji je preletio sjeverni Japan, a potom pao u Pacifik.

Učinili su to dan nakon što su poručili da će nuklearnim oružjem "potopiti" Japan i svesti Sjedinjene Države "na pepeo i mrak" zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom su pooštrene sankcije protiv Pjongjanga zbog nuklearnog pokusa izvedenog 3. rujna. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene