Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin iz mržnje

Pucnjava u Kaliforniji: Ubio tri muškarca, jedna osoba ozlijeđena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje je ljudi ubijeno, a jedna osoba ranjena u pucnjavi u Kaliforniji. Vjeruje se da se radi o zločinu motiviranom rasnom mržnjom.

U svega 90 sekundi Kori Ali Muhamad ispalio je 16 metaka pri čemu je ubio tri bijelca i ranio jednog, potvrdio je policijski šerif Jerry Dyer. Dok ga je policija privodila, na arapskom je izvikivao riječi ''Alah je velik'', javlja BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija na terenu Pucnjava na kampusu u SAD-u: Maskirani napadač ispalio hitce, dva sveučilišta u blokadi Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Istraga u tijeku VIDEO Otkriveno tko je ubojica iz srednje škole: Imao je i improviziranu bombu, a tijekom napada javljao se na društvenim mrežama

No, šerif navodi da se ne radi o terorizmu nego o zločinu iz mržnje s obzirom na to da je na društvenim mrežama objavljivao da mrzi i da želi ubiti što više bijelih ljudi.

Pucnjava je počela nešto prije 11 sati po lokalnom vremenu, ispred sjedišta katoličkih dobrotvornih udruga.

Ovo nije jedini zločin 39-godišnjeg napadača. Prije ove pucnjave bio je tražen za ubojstvo zaštitara jednog motela koje je počinio prije tjedan dana.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene