Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviši neboder u SAD

Život im doslovno visio o niti - Perači prozora visili uz 68. kat nebodera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Newyorški vatrogasci spasili su u srijedu dvojicu perača prozora koji su dva sata bili zarobljeni na pokvarenoj platformi klateći se na izvanjskom dijelu 69. kata najvišeg newyorškog nebodera, rekli su lokalni dužnosnici.

Spasioci su izrezali rupu u prozoru novootvorene zgrade Svjetskog trgovačkog centra jedan i brzo uvukli dvojicu muškaraca s izdužene otvorene platforme dok je visila gotovo vertikalno iznad memorijalnog kompleksa 11. rujna na donjem Manhattanu.

Pročitajte i ovo Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Toranj od 104 kata, na mjestu u terorističkom napadu 11. rujna 2001. uništenih Tornjeva blizanaca, je najviša zgrada u Zapadnoj hemisferi.

Spašeni muškarci su Juan Lopez, perač prozora pet godina i Juan Lizama koji je u tom poslu već 14 godina, a nesreću na poslu su prošli neozlijeđeni.

Sindikalni dužnosnik Gerard McEneaney rekao je informativnom kanalu NY1 kako je izgleda pukao jedan kabel koji drži platformu nakon mehaničkog kvara.

Toranj je visok 541 metar i zamijenio je srušene Tornjeve blizance, a u njega je počelo useljavanje tek prošoga tjedna.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene