Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dvije godine

Ženi koju je unakazila čimpanza transplantirali lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanki kojoj je čimpanza 2009. nanijela teške ozljede lica, obavljena je potpuna transplantacija tog dijela glave, što je treća operacije ove vrste obavljena u SAD-u, izvijestila je bolnica u kojoj je taj kirurški zahvat uspješno izveden.

Charli Nash ozljede po cijelom licu nanijela je 91 kg teška čimpanza Travis, prijateljeva kućna ljubimica, koja je iz nepoznata razloga pobjesnila, zbog čega ju je na kraju morala ubiti policija.

Charlino lice rekonstruirano je prošli mjesec. Operaciju je izveo liječnički tim, a u njoj je sudjelovalo više od 30 liječnika, medicinskih sestara, anesteziologa i specijalista bostonske bolnice Boston's Brigham and Women's, podružnice Harvardskog medicinskog fakulteta. Zahvat je trajao više od 20 sati. U priopćenju bolnice stoji kako je obavljena rekonstrukcija nosa, usana, kože, mišića i živaca lica. (Hina)

Pročitajte i ovo Jadranski most Važno za vozače Prometni kolaps u Zagrebu mogao bi trajati mjesecima: Počinje rekonstrukcija jednog od najvažnijih mostova Uspješne transplantacije - 3 tri transplantacije u 24 sata Dramatični sati u KB Merkur i novi životi na dar: "Umjesto radosti bijelog Božića imamo radost transplantacija"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene