Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugroženo 125.000 žena

KRIV JE! Dobio 4 godine zatvora zbog eksplodirajućih implantata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski sud u zatvor je poslao osnivača tvrtke PIP zbog teške prijevare tijekom koje je prodavao implantate loše kvalitete.

Osim zatvorske kazne od četiri godine, Jean- Claude Mas mora platiti 75.000 eura kazne jer je zbog loše kvalitete impantata koje je proizvodila tvrtka čiji je osnivač, ugroženo 125.000 žena

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Tisuće žena okupile su se danas u Marseilleu kako bi čule presudu francuskog suda u slučaju pet izvršnih direktora firme koja je od 1. travnja 2001. do 29. ožujka 2010. godine opskrbljivala plastične kirurge implantatima za grudi koji su imali loš utjecaj na zdravlje žena.

Nakon što se otkrilo da implantati PIP sadrže industrijski silikon, to je uznemirilo žene diljem svijeta koje su bile podvrgnute korekciji poprsja.

'Bojim se da će mi grudi eksplodirati'

Osnivač tvrtke PIP Jean-Claude Mas te još četiri člana njegova menadžment tima optuženi su za tešku prijevaru. Suđenje je počelo u travnju, a tužbu protiv menadžera u ovom je slučaju podiglo 5.000 osoba.

Tužiteljstvo je za Masa tražilo pet godina zatvora te novčanu kaznu od 100.000 eura, a za ostale do četiri godina zatvora.

Jedna od žena na koju su osobno utjecali implantati tvrtke PIP je i Denise Berreta koja je imala tri punkcije nakon što joj je implantat procurio. Stručnjaci diljem svijeta i dalje upozoravaju -umeci koje je proizvodila i distribuirala francuska tvrtka opasni su zbog novootkrivenog visokog stupnja neispravnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene