Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno svjedočile

Optužile su Trumpa za zlostavljanje, sada traže istragu: "Ruke su mu bile posvuda, ljubio me i dodirivao"

Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP)
Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Tri žene, koje su već prošle godine optužile Donalda Trumpa za neprimjerena seksualna ponašanja, ponovo su svjedočile u ponedjeljak protiv američkog predsjednika i zatražile pokretanje istrage u Kongresu.

Tri žene, stare između tridesetak do više od 70 godina, svjedočile su i tijekom američke predsjedničke kampanje 2016. godine.

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina? Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

One su sudjelovale u ponedjeljak u jutarnjoj emisiji na kanalu NBC i Bijela kuća je odmah njihova svjedočenja nazvala lažnim optužbama.

Rachel Crooks koja je 2005. imala 22 godine ispričala je da ju je milijarder poljubio u usta bez njezinog pristanka dok je radila na recepciji Trump Towera.

Objasnila je da se osjećala ugroženom i da nije imala izbora. "Tražim od članova Kongresa da zanemare političku pripadnost i istraže neprikladna Trumpova seksualna ponašanja", izjavila je.

Jessica Leeds je optužila Donalda Trumpa da ju je dodiravao bez njezina dopuštenja u zrakoplovu tijekom 1970-ih godina. "Ruke su mu bile posvuda, ljubio me i dodirivao", rekla je.

Samantha Holvey se natjecala na izboru za Miss Sjedinjenih Država i ispričala da je Trump došao iza kulisa i "pohotno ih gutao očima kao da su komadi mesa".

Njihovu konferenciju za novinare organizirala je udruga Brave New Films koja je prošlog mjeseca objavila dokumentarac "16 žena i Donald Trump" o višestrukim optužbama protiv predsjednika SAD-a.

Trump je prošle godine odbacio optužbe i najavio da će tužiti žene, no dosad to nije učinio.

Dvojica demokratskih senatora, Cory Booker iz New Jerseya i Jeff Merkley iz Oregona pozvala su Trumpa da odstupi s dužnosti.

Tijekom predizborne kampanje 2016. Trump se na videosnimci koja je procurila u javnost hvalio kako je žene hvatao za vaginu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene