Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obespravljene diljem svijeta

'Ženama su i dalje uskraćene temeljne slobode'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženama diljem svijeta uskraćene su temeljne slobode, izjavila je visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Navi Pillay i pritom je posebice spomenula Sudan i Afganistan.

'Ženska prava i dalje su ograničena u previše zemalja i treba se pozabaviti tim pitanjem', rekla je Pillay pred Vijećem UN-a za ljudska prava te upozorila na ponovna teška kršenja ženskih prava na afganistanskim izborima i pozvala tamošnje vlasti da iskorijene nasilje vezano uz izbore. 'U Sudanu, koji je potpisao više sporazuma o ljudskim pravima, žene su i dalje obespravljene', rekla je Pillay.

Pročitajte i ovo Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Vijeće će na trotjednoj sjednici, koju je Pillay danas otvorila, razmotriti kršenja ljudskih prava u svijetu, među kojima i navode o ratnim zločinima što su se dogodili u tijeku izraelskog napada na Pojas Gaze u prosincu i siječnju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene