Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pokušaja atentata

FOTO Žena ukrajinskog političara na naslovnici Playboya: "Šavovi, ožiljci, rane posvuda. Bila sam Frankensteinovo čudovište"

Irina Bilocerkovec
Irina Bilocerkovec Ukrajinski Playboy
Aktualno Galerija +0 Irina Bilocerkovec Galerija 1/1 >>
Ozlijeđena manekenka i majka pojavila se na naslovnici Playboya. Bila je mjesecima na liječenjima i rekonstruktivnim operacijama nakon navodnog pokušaja ubojstva njezina supruga u kojem je stradala.

Prvo izdanje Playboya koje će se tiskati u Ukrajini otkako je Rusija pokrenula invaziju na naslovnoj strani ima suprugu ukrajinskog političara koji je preživio navodni pokušaj ubojstva.

Irina Bilocerkovec, model i TV-voditeljica, bila je na nekoliko rekonstruktivnih operacija nakon što je pogođena metcima u Kijevu nedugo nakon što je Rusija započela svoju ofenzivu. Za napad su okrivljene proruske snage. Od tada je postala simbol otpora u Ukrajini.

Bilocerkovec ne zna je li bila ciljana meta pucnjave kao supruga političara koji je pomoćnik Vitalija Klička, gradonačelnika Kijeva, ili je jednostavno bila uhvaćena u unakrsnoj vatri kaotičnih prvih dana rata.

26. veljače 2022., trećeg dana invazije, Bilocerkovec je vozila svoje troje djece prema njihovoj obiteljskoj kući u bogatoj kijevskoj četvrti kada je pucano na njezin automobil.

U svom pojavljivanju na naslovnici Playboya nosi oskudni metalni bikini  i povez u obliku srca preko lijevog oka koje joj nedostaje. Za časopis se prisjetila kada je prvi put vidjela svoj odraz u ogledalu nakon operacije.

"Oko nedostaje, cjevčice strše posvuda, kosa obrijana nakon operacije. Šavovi, ožiljci, rane posvuda. Bila sam samo Frankensteinovo čudovište. Čeljust mi je pukla poput grančice", opisala je.

"Više nemam lijepo lice, ali ostatak mog tijela je prekrasan", rekla je manekenka koja sada radi s ukrajinskim kulturnim snagama, udrugom umjetnika i glazbenika koji organiziraju događaje za jačanje morala vojnika na prvim linijama, prenosi The Telegraph.

Ukrajinsko izdanje Playboya objavilo je službenu izjavu u kojoj tvrde da je Irina heroina koju su predstavili u izdanju Women Stay Strong, a koje se bavi otpornošću ukrajinskih žena koje su bile ozlijeđene tijekom rata, ali koje nisu izgubile želju za životom.

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene