Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIA platila dvostrukog agenta da mu je pošalju

Žena ubijenog radikalnog imama Anwara al-Aulaqija Hrvatica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska obavještajna agencija (PET) odbila je u ponedjeljak komentirati izjave svog bivšeg agenta koji je rekao da mu je CIA bila platila da pošalje ženu radikalnom američko-jemenskom imamu Anwaru al-Aulaqiju kako bi ga locirala i likvidirala.

Danski dnevnik Jyllands-Posten prenio je u nedjelju izjave bivšeg agenta Mortena Storma koji je rekao da je dobio 250.000 dolara u gotovu novcu kako bi organizirao putovanje jedne muslimanke iz Hrvatske u Jemen gdje je trebala postati treća žena imama Anwara al-Aulaquija povezanog s Al Quaidom. "Zadatak je bio pronaći nekog slična njemu, s istom ideologijom i istog mentaliteta", rekao je Storm.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo iz mržnje? U New Yorku uhićen osumnjičeni za ubojstvo imama i njegova pomoćnika Slika nije dostupna Napadač nepoznat Novi napad na imama u BiH koji se protivi odlasku Bošnjaka u IS

>> SAD lovi napadače na konzulat u Libiji

Tu tridesetšestogodišnju ženu, obraćenicu na islam, pronašao je preko Facebooka i u travnju 2010. sastao se s njom u Beču. Dva mjeseca poslije, rekao je Storm, odletjela je u Sanu, glavni grad Jemena, ne znajući da joj je u prtljazi uređaj za praćenje koji će, kada dođe do Aulaqija, omogućiti CIA-i da locira i likvidira ekstremističkog imama.

Storm je još rekao da plan nije uspio zbog toga što je buduća supruga otišla iz Sane Aulaqiju ostavivši prtljagu u jemenskoj prijestolnici. Odgovarajući na upit AFP, PET je rekao da ne može "javno potvrditi jesu li neke osobe korištene kao izvori". Anwara al-Aulaqija ubila je CIA-ina bespilotna letjelica u rujnu 2011. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene