Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žena teška pola tone preminula od srčanog udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa samo 29 godina, Renee Williams težila je čak 406 kilograma. Tu težinu dosegla je nakon godina prejedanja burgerima, čokoladom i prženim krumpirićima. Takve prehrambene navike na kraju su ju stajale života.

Renne, koja je prije smrti težila čak pola tone, preminula je. Svoju poslijednju šansu vidjela je u trbušnoj prijemosnici, odnosno, operaciji kojom se smanjuje veličina trbuha. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalio se na probadanje u prsima Koprivnica: Srčani udar uzrok prometne nesreće Slika nije dostupna Oporavak do ispitivanja Mubarak će biti prebačen u vojnu bolnicu

Prije svoje smrti,  pustila je kamere u svoj dom u Austinu, u Texasu, kako bi ljudima diljem svijeta skrenula pažnju na opasnost prekomjerne težine.

'Ja nisam prosječna osoba s prekomjernom težinom. Moj struk zapravo je malen u usporedbi s mojom težinom. Usprkos mojoj kilaži, sama mogu obavljati sve, od pranja zubi pa do češljanja kose. Znam da većina ljudi s mojim problemom i za takve stvari mora zatražiti pomoć', kazala je.

 Renne, koja ima dvoje djece, bitku s kilogramima vodila je od djetinjstva, no samu je sebe uvjeravala kako je to genetski poremećaj koji nema prevelike veze s ogromnim unosom hrane. 

Sa 12 godina težila je oko 133 kilograma, a sa 29 imala je šest puta više kilograma nego što je uobičajeno za zdravu ženu njezinih godina. 

Renne se udala sa samo 15 godina. Nakon godinu dana rodila je svoju prvu kćer Mirinu i tada je težila više od 190 kilograma .

Godine 2003. Renne je imala prometnu nezgodu. U njezin automobil zabio se pijani vozač i pri tome joj smrskao nogu. Renne je taj nesretni događaj prikovao za krevet. Kako nije mogla kontrolirati apetit, postajala je sve veća i veća. Ležeći u krevetu dobila je čak 180 kilograma. 

Renne se iz kreveta nije dizala četiri godine, a za to vrijeme po cijelom tijelu dobila je dekubituse.  

'Ne znam što moja mama nije jela. Drugi su mi pričali da je tako bilo od njezinog djetinjstva. Čak je hranu skrivala u ormar', kaže Reneeina 13-godišnja  kćer Mirina.  

'Nije bilo namirnice koju nije voljela. Njezine prehrambene navike bivale su sve gore i gore. Nije prestajala jesti sve dok ju nije zabolio trbuh', dodaje. 

Kada su liječnici upozorili Renee da joj je, nastavili li takvim tempom, ostala još godina dana života, znala je da spas leži u operaciji  podvezivanja želuca. No, čak 12 bolnica diljem Amerike odbilo je obaviti taj zahvat pozivajući se na njezinu drastično preveliku težinu.

Bolnica iz Houstona uslišila je Reneeinu želju i pristala obaviti operativni zahvat.

Renee je najteža osoba koja je ikada podvrgnuta operaciji, a čak ju je osam muškaraca nosilo iz ambulante u bolnicu.

Operacija je uspjela i Renne je u dva tjedna izgubila 25 kilograma.  

Njezino oslabjelo srce ipak nije moglo izdržati toliki teret; Renne je  4. svibnja 2007.  preminula od srčanog udara, četiri tjedna nakon operacije.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene