Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Provjeravali su rezultate ispita

Nigerija: Raznijela se među studentima dok su provjeravali rezultate ispita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje tri osobe ubijene su u samoubilačkom napadu na fakultetu u nigerijskom gradu Kanu, što je četvrti napad u tjedan dana koji su izvele žene, objavila je policija koja je na drugoj lokaciji uhitila desetgodišnjakinju opasanu eksplozivom.

Sedam je osoba ozlijeđeno u napadu mlade djevojke na tehničkom fakultetu u gradu Kano na sjeverozapadu istoimene države.

Pročitajte i ovo Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela" Slika nije dostupna Pokolj Nigerija: Vojska u Maiduguriju ubila 40 mladih!

"Tinejdžerica je uočena na ulazu, no uspjela je probiti se do upravne zgrade. Aktivirala je ekploziv, raznijela se i ubila još dvije osobe", objavila je policija.

U susjednoj nigerijskoj državi Katsini, policija je uhitila desetgodišnju djevojčicu opasanu eksplozivom i njezina dva pratitelja.

Današnji napad zadnji je u nizu samoubilačkih napada izvedenih zadnja tri dana u Kanu na trgovačke centre, džamije i parkirališta.

Nigerija zbog ebole pod nadzor stavila 59 osoba

Sumnja se da napade koordinira islamistička teroristička skupina Boko Haram, što u prijevodu znači "zapadno obrazovanje je grijeh".

Boko Haram je ubio više od 2.500 ljudi u Nigeriji samo u ovoj godini. Kada je 2009., počeo terorističke akcije ciljao je kršćane u želji da proglasi islamsku državu, no od 2013. meta su mu sigurnosne snage i civili, kako kršćani tako i muslimani.(Hina)

 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene