Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEKTONSKI POMACI

Zemlja se trese: Potresi noćas pogodili Ameriku, Iran i Papuu Novu Gvineju

Potresi tijekom zadnja 24 sata (Foto: screenshot EMSC)
Potresi tijekom zadnja 24 sata (Foto: screenshot EMSC) Foto: screenshot EMSC
Zemljotresi u Iranu i Papui Novoj Gvineji bili su jačine više od 6 stupnjeva, a onaj u Delawareu bio je nešto jači od 4 stupnja.

Snažni potresi magnitude preko šest stupnjeva jačine pogodili su u petak rano ujutro gotovo istodobno Iran i Papuu Novu Gvineju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Europske seizmološke postaje javile su o zemljotresu jačine 6,2 stupnja s epicentrom 50 kilometara sjeverno od iranskog grada Kermana, a zasad nema informacija o žrtvama ili šteti. Taj grad nalazi se oko tisuću kilometara južno od Teherana, a prije mjesec i pol dana u toj je provinciji zabilježen potres jačine 5,2, koji nije prouzročio žrtve. Prije 19 dana Iran je pogodio snažniji potres od 7,2 stupnja koji je u Iraku i Iranu ubio 530 osoba.

Niti pola sata kasnije zabilježen je zemljotres jačine od 6 stupnjeva na sjeveroistočnoj obali Papue Novi Gvineje. Epicentar potresa bio je na dubini od 53 kilometra pod morem, a zasad nije izdan alarm za tsunami.

Nešto slabiji potres, magnitude 4,1, pogodio je noćas i obalu američke države Delaware, javila je Američka geološka služba. Podrhtavanja tla osjetila su se od New Yorka do Washingtona, a dojave građana pristizale su i iz Sjeverne Karoline, Virginije i Zapadne Virginije, Marylanda, New Yerseyja, Pennsylvanije i Connecticuta, prenosi Independent.

Po prvim indikatorima potres je bio magnitude 5,1 stupnja, da bi potom bio smanjen na 4,4, te na koncu na 4,1 stupanj. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene