Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željko Mitrović o nesreći:

'Učinio bih sve i odrekao se svega što imam da mogu promijeniti zlu sudbinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin (20) Željka Mitrovića, vlasnika TV Pinka, usmrtio je 17-godišnjakinju automobilom u Beogradu. Policiji se predao dva sata nakon nesreće, a određen mu je jednomjesečni pritvor.

Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika TV Pinka, Željka Mitrovića, usmrtio je u četvrtak navečer terenskim vozilom 'Pinka', u Ustaničkoj ulici u Beogradu, maloljetnu Andreu (17) te pobjegao s mjesta nesreće, prenosi Blic.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

'Aleksandar je prolazio kroz zeleno svetlo i nije vidio djevojku koja se odjednom pojavila. Pretrčavala je na crveno. Udario je i nastavio dalje. Stao je nakon nekoliko kilometara kada je shvatio što je uradio. Nazvao me jer ga je uhvatio napad panike', prenosi Mitrovićevu izjavu Blic.

>> Sin Željka Mitrovića autom ubio djevojku (17) na cesti i pobjegao

'Ja sam upravo sletio u zračnu luku u Beogradu nakon dvodnevnog odmora. Ne želim ga opravdavati, da me nitko krivo ne shvati, ali kada me je nazvao rekao je da će se ubiti, da ne zna šta da napravi i da se želi predati policiji, ali ne zna gdje je, ni kako da ode na policiju. Odmah sam otišao do njega s odvjetnikom i odvezao ga na policiju. Rekao sam sucu da je moj sin ubio djevojku, a i on je dao izjavu', rekao je Mitrović, a prenosi Blic. U svom priopćenju za medije Željko Mitrović je dodao: 'Ovo je tragedija nemjerljivih razmjera i ne znam kako da izrazim bol koju osjećam zbog smrti djevojke koju je autom usmrtio moj sin. Rado bih svoj život zamijenio za njen. Učinio bih sve i odrekao se svega što imam da mogu promijeniti zlu sudbinu koja nas je sve zadesila. Aleksandar je uvijek bio najsvjetlija točka moje obitelji, predobro stvorenje koje nikada nije probalo alkohol, niti pušilo. Vrijedan student. Nikada nije bio bahat, niti je divljao u prometu. Živio je u Londonu jer sam želio spriječiti da bude u dodiru s lošim društvom i problemima. Došao je na praznike na mjesec dana i ovo se dogodilo. Pokušat ću na najljudskiji mogući način kontaktirati obitelj nastradale djevojke."

Mladiću određen jednomjesečni pritvor

Glasnogovornica Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je Aleksandru Mitroviću pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja za svjedoke kao i zbog težine kaznenog djela.

Pokrenuta je istraga zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, ali i zbog kaznenog djela nepružanja pomoći oszlijeđenoj osobi u prometnoj nesreći, piše Blic.

Prema riječima očevidaca, piše Blic, Mitrović mlađi nije se zaustavio nakon nesreće, već je ubrzao i pobjegao.

Prema pisanju srpskih Novosti očevici tvrde da je vozač terenca vozio Ustaničkom ulicom brže od 100 kilometara na sat, iako je dozvoljeno 40. Nisu sigurni tko je od sudionika u prometu imao pravo prvenstva, vozač ili pješaci. Novosti pišu kako su gotovo svi rekli da se terenac iznenada pojavio velikom brzinom, te da djevojka nije mogla pobjeći.

Dva sata kasnije, u pratnji odvjetnika, Aleksandar Mitrović prijavio se beogradskoj policiji, gdje mu je, nakon saslušanja, određen pritvor od 48 sati, pišu srpski mediji.

Mladićeva krv poslana je na analizu, a prva vještačenja pokazala su da nije bio pod utjecajem alkohola. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene