Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačana sigurnost

Željeznički kolodvor u Parizu nakratko evakuiran, policija tragala za trojicom militanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od glavnih pariških željezničkih postaja Gare du Nord ponovno je otvorena u utorak nakon što ju je policija evakuirala i zatvorila navečer zbog potrage za trojicom osumnjičenih militanata.

Na visokom oprezu s obzirom na nedavne islamističke napade i nedjeljne predsjedničke izbore, policija je izvela operaciju širokih razmjera nakon dojave o mogućim napadačima u vlaku koji je stizao iz sjeverne Francuske, rekao je izvor blizak istrazi.

Pročitajte i ovo Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu" Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat

Između 20 i 30 policajaca okružilo je postaju, nosili su maske na licima, rekao je svjedok. Uzbuna je prekinuta kad policajci nisu ništa pronašli, rekao je izvor.

Dojavu o trojici osumnjičenih policija je primila u petak navečer, a obavijest je procurila na internet, dodao je isti izvor.

Službenik na šalteru u Valenciennesu, pored belgijske granice, prodao je kartu muškarcu za kojeg je mislio da bi mogao biti jedan od njih te je obavijestio policiju.

Policija je ponovno otvorila postaju, kroz koju prolazi putnički vlak Eurostar iz Londona, rano u utorak ujutro.

U zadnje dvije godine Francuska je više puta bila metom islamističkih napada u kojima je ubijeno više od 230 ljudi.

Željeznički kolodvor Gare du Nord krajnja je stanica za mnoge domaće i međunarodne vlakove, uključujući vlakove Eurostara iz Londona. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene