Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da se ne bi 'usosili'

Želite raditi u Engleskoj? Ovo je dobro znati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ilegalni imigranti u Engleskoj i Walesu mogli bi biti osuđeni na zatvorsku kaznu dok njihovim poslodavcima prijeti zatvaranje tvrtke, objavila je britanska vlada u utorak.

"Ilegalne radnike moći će se osuditi na zatvorsku kaznu a poslodavcima zatvoriti tvrtka, oduzeti dozvola ili kazneno ih se goniti ako nastave zaobilaziti zakonske propise", izjavio je James Brokenshire, britanski tajnik za imigraciju u utorak u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija

Svaki ilegalni radnik izložit će se kazni zatvora do šest mjeseci i novčanoj kazni. Prema prethodnoj najavi vlade, moći će im se zaplijeniti plaće.

OTIŠLA JE PRIJE 7 MJESECI 'Za mene nije bilo mjesta u Hrvatskoj'

Nekim tvrtkama poput pubova, trgovina ili restorana s dostavom mogla bi se oduzeti radna dozvola.

"Ako ste ovdje ilegalno, poduzet ćemo mjere da vas spriječimo da radite, unajmite stan, otvorite bankovni račun ili upravljate vozilom", upozorio je Brokenshire u priopćenju.

David Cameron najavio je početkom kolovoza da bi vlasnici nekretnina koji smještaju ilegalce mogli biti osuđeni na zatvorsku kaznu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene