Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okružen pristašama i novinarima

Zelaya nakratko ponovno zakoračio na honduraško tlo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svrgnuti honduraški predsjednik Manuel Zelaya u petak je nakratko pješice ušao u svoju zemlju, a zatim se vratio u Nikaragvu, javlja France Presse.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripremali državni udar U petak presuda u procesu protiv 365 turskih časnika Slika nije dostupna Glavni tajnik OAS-a U Honduras s ultimatumom vladi, a ne pregovorima

Okružen mnoštvom pristaša i novinara, svrgnuti predsjednik države u petak poslijepodne po mjesnom vremenu zakoračio je na honduraško tlo prvi put nakon nasilne smjene 28. lipnja. U tom trenutku, većina od nekoliko desetaka teško naoružanih policajaca i vojnika koji su čuvali granicu, povukli su se za nekoliko metara. 'Državni udar nije bio potreban', rekao je novinarima Zelaya koji se zatim vratio na nikaragvansku stranu granice.

Usto je zatražio od honduraške prijelazne vlade koja je naredila da ga se uhiti zbog izdaje i korupcije, da propusti njegove 'prijatelje i rodbinu kako bismo ovdje razgovarali'. Ranije je vlada Roberta Michelettija, postavljena nakon svrgavanja predsjednika Zelaye, uvela policijski sat u pograničnom području Hondurasa, u očekivanju povratka svrgnutog predsjednika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene