Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svrgnuti opredsjednik ne odustaje

'Sutra se u Honduras vraćam kao predsjednik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svrgnuti honduraški predsjednik Manuela Zelaya u utorak je rekao da će mu su četvrtak na putu u Honduras pridružiti čelnici Argentine i Ekvadora kao i čelnik Organizacije američkih država (OAS).

'Vraćam se u četvrtak u Honduras, vratit ću se kao predsjednik', rekao je Zelaya na konferenciji za tisak u Ujedinjenim narodima nakon govora Općoj skupštini. On je dodao da je predsjednik Opće skupštine Miguel D'Escoto također obećao s njim letjeti u Honduras, zajedno s argentinskom predsjednicom Cristinom Fernandez, ekvadorskim predsjednikom Rafaelom Correom i čelnikom OAS-a Joseom Miguelom Insulzom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Privremena vlada odobrila Zelayi dopušteno da napusti zemlju Slika nije dostupna Ne žele ga na vlasti Kongres protiv Zelayina povratka

>> Svrgnuti honduraški predsjednik namjerava se vratiti kući

Zelaya, kojeg je honduraška vojska u nedjelju prebacila u Kostariku, rekao je da ima podršku cijele međunarodne zajednice i da očekuje da vojska promijeni svoje stajalište po njegovu povratku i podrži ga. Upitan što će mu jamčiti sigurnost u Hondurasu on je odgovorio: 'Kristova krv, moja uvjerenja, moje ponašanje...'.

Ako se vrati, bit će uhićen

Prijelazni honduraški ministar vanjskh poslova rekao je da će Zelaya biti uhićen ako se vrati. Zelaya je rekao da namjerava završiti svoj sadašnji mandat u siječnju i da se neće ponovno kandidirati za predsjednika. On je iz zemlje protjeran nakon što je pokušao promijeniti ustav tako da dopusti predsjednicima da se ponovno kandidiraju nakon jednog četverogodišnjeg mandata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene