Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravo na vodu uskraćeno mnogima

Zbog vode dnevno umire oko 20.000 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Svjetskog dana voda Amnesty International Hrvatske u današnjem je priopćenju upozorio kako gotovo milijardu ljudi u svijetu nema pristup pitkoj vodi, a više od 2,5 milijarde ih živi bez adekvatnih sanitarnih usluga, zbog čega dnevno umire oko 20.000 djece.

Opća skupština Ujedninjenih naroda prepoznala je vode i sanitarne usluge kao temeljna ljudska prava, a isto je potvrdilo i Vijeće za ljudska prava, u kojemu se upravo priprema nova rezolucija na ovu temu.

Amnesty International Hrvatske izrazio je zadovoljstvo što je i Hrvatska među zagovornicima te rezolucije.

Upozoravaju međutim kako je pravo na vodu još je uvijek uskraćeno velikom broju ljudi, pa i u Hrvatskoj postoje obitelji kojima nije osiguran primjeren pristup pitkoj vodi.

Amnesty International upravo je objavio izvještaj o uskraćivanju ovog prava brojnim romskim obiteljima u Sloveniji, navodi se u priopćenju Amnesty International Hrvatske u kojem se ujedno pozivaju vlade da svim svojim građanima zajamče to pravo koje je preduvjet dostojanstvenog života. (Hina)

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene