Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zbog umorstva 14 žena osuđeni ruski svodnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi skupine svodnika koji su na području Urala u Rusiji prisiljavali na prostituciju, a zatim okrutno pobili najmanje 14 mladih žena, osuđeni su na visoke zatvorske kazne.

Sud je osudio osam muškaraca na zatvorske kazne između 10 godina i doživotno.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Prostitucija, ilustracija (Foto: Getty images) Prijeti mu dugotrajni zatvor Istarski pročelnik uhićen zbog podvođenja: Zagrepčanku tjerao na prostituciju pa je ucjenjivao fotografijama

Djevojke i žene u dobi između 13 i 25 godina bile su zatvorene i živjele su u uvjetima sličnima zatvorskim, zaključio je sud u Ekaterinburgu, oko 1.400 kilometara istočno od Moskve. Jedan od vođa skupine silovao je i kasnije ubio svoju vlastitu 15-godišnju kćer.

Istražitelji su početkom 2007. pronašli masovnu grobnicu sa žrtvama, koje su između 2002. i 2005. na brzinu pokopane. Na postojanje grobnice upozorili su stanovnici obližnjeg vikendaškog naselja, čiji je pas otkrio zakopana tijela.

Sud je zaključio da su muškarci uz pomoć lažnih obećanja namamili djevojke u javnu kuću gdje su ih zatočili.

U Rusiji svake godine netragom nestanu tisuće djevojaka. Utvrđeno je da dio njih padne u ruke trgovcima ljudi koji ih prisiljavaju da se prostituiraju u Europi i Aziji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene