Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena na gradilištu

Zbog uklanjanja bombe evakuiran dio Tokija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 200 osoba evakuirano je iz jedne četvrti u centru Tokija u kojem je pronađena neeksplodirana bomba iz Drugog svjetskog rata.

Pirotehničari iz japanskih snaga obrane, otkopali su napravu, za koju se vjeruje da je neeksplodirana bomba koju su na taj grad bacile američke vojne snage tijekom Drugog svjetskog rata. Bomba se nalazila na mjestu gdje je sada građevinsko zemljište na području gdje se grade poslovne zgrade, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti" Dojave o bombama u Splitu - 1 policija sve pretražila "Rečeno je da imamo sat vremena za napustiti zgradu": Detalji o dojavama bombi na splitskim sudovima

Policija je zatvorila obližnje ceste i evakuirala oko 200 osoba, izvijestili su lokalni mediji. Službenici lokalne vlade rekli su kako je bomba otkrivena prošli mjesec.

>> VIDEO Zbog goleme bombe blokirali Dunav, evakuirano 8.000 ljudi!

'U bombi se nalaze visokozapaljive kemikalije koje su dizajnirane tako da zapale područje na koje padne ukoliko eksplodira', rekao je Toshihito Takahashi, zapovjednik japanskih snaga obrane.

SAD su Tokio bombardirali zapaljivim bombama nekoliko mjeseci uoči japanske predaje u kolovozu 1945. godine. Prilikom tih je napada poginulo više od 100.000 ljudi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene