Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došlo do sukoba

Španjolska: Zbog straha od ebole ubili psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolske vlasti eutanazirale su u srijedu psa španjolske medicinske sestre zaražene ebolom, unatoč prosvjedima zaštitnika prava životinja.

Dvije su osobe lakše ozijeđene u naguravanju s policijom ispred stana oboljele Terese Romero (40) u Madridu kada je pedesetak aktivista pokušalo zaustaviti kombi kojim su odvozili psa, objavio je El Pais. Veterinarima i policajcima uzvikivali su da su ubojice.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli

Sudski nalog da se usmrti pas Terese Romero izdan je u utorak iako nije poznato je li pas zaražen i predstavlja li opasnost za širenje bolesti.

Na sudbinu psa Excalibura upozorio je suprug Terese Romero, koji se kao i ona nalazi u izolaciji u bolnici, putem društvenih mreža.

Teresa Romero je prva osoba koja se ebolom zarazila izvan zapadne Afrike. Bila je dio medicinskog tima koji je u bolnici Carlosa III. liječio dvojicu španjolskih misionara koji su se ebolom zarazili u Sijera Leoneu i Liberiji. Obojica su preminula u madridskoj bolnici.

Strah od ebole: Pojačane kontrole u 5 zračnih luka SAD-a

U intervjuu za El Pais Romero je priznala da je bila neoprezna i skinula zaštitno odjelo kad je čistila sobu jednog od umrlih misionara. Tada se rukavicom dotaknula po licu i pretpostavlja da je to mogao biti trenutak kad se zarazila.

Ona se trenutno osjeća dobro i u stabilnom je stanju u bolnici. Umro je, međutim, Liberijac koji se virusom zarazio u domovini, ali je simptome počeo osjećati tek po dolasku u Sjedinjene Države. Bolest mu je Americi dijagnosticirana i liječio se u bolnici u Dallasu.

Po zadnjim podacima, 3879 osoba umrlo je od ebole u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji, trima državama koje su najviše pogođene širenjem bolesti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene