Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5.500 STRADALIH

OPREZ: Oni su postali najveći neprijatelji u prometu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porast broja poginulih na cestama sve češće uzrokuju - smartphoni. Telefoniranje, pisanje poruka u vožnji, provjeravanje društvenih mreža i snimanje sve popularnijih selfija sve su češći uzroci prometnih nesreća.

Statistika pokazuje da je u samo prva tri mjeseca 2014. godine poginulo 13 posto, točnije 380 osoba, više, upravo zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Kada se tome pribroje osobe koje su prošle s lakšim ili težim ozljedama, broj se penje na 5.500 incidenata u prvom kvartalu ove godine.

Pročitajte i ovo U teškoj prometnoj nesreći u Sisku poginuo mlađi muškarac u Sisku Objavljeni detalji strašne nesreće: 18-godišnji vozač udario u ogradu i nakon prevrtanja ispao iz automobila Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca"

Stručnjaci diljem Velike Britanije sve su više uvjereni kako su tome uzrok pametni telefoni, od kojih se ljudi ne odvajaju pa čak ni kada voze, prenosi DailyMail. Opasnosti su izložene i osobe koje putuju motorima i biciklima, a povećanju nesreća pridonose i pješaci koji tipkaju po mobitelima i ne koncentriraju se na promet oko sebe.

Ekrani mobitela skrivaju iste uzorke kao mokraća i stolica?

Posljednji podaci pokazuju da je u prvom kvartalu ove godine poginulo ili ozlijeđeno 1.460 pješaka, dok je broj poginulih na motoru ili biciklu porastao za 27 posto te dosegnuo brojku od 950 poginulih ili ozlijeđenih. Broj stradalih u automobilima popeo se na 2.160, a  broj stradalih maloljetnika ispod 16 godina popeo se na 500. 

Tehnički direktor RAC-a David Bizley izjavio je kako je i loše vrijeme imalo utjecaj na povećanje broja nesreća. No, istaknuo je kako je korištenje mobitela postao sve veći problem te kako bi se korištenje mobitela u vožnji trebalo zabraniti. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene