Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Časopisu islamske mladeži

Zbog propagiranja islamizma, Google otkazao uslugu u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka multinacionalna korporacija za internetske servise, reklamne tehnologije i pretrage Google ovih dana suspendirala je reklamni AdSense račun časopisu islamske mladeži u BiH “Saff”.

Na ovaj potez Googleovi internetski stručnjaci su se odlučili zbog, kakao navode, neprimjerena sadržaja. U službenom objašnjenju koje je javnosti predočilo uredništvo Saffa stoji kako se u Googleovoj obavijesti o suspenziji naloga navodi “da je ‘Saff’ prekršio pravila Googleove uređivačke politike jer je objavljen tekst koji sadrži nedopušten sadržaj”.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog povezivanja s terorizmom Poglavar Islamske zajednice u BiH optužuje hrvatsku predsjednicu: "Prestanite sijati strah od Bošnjaka u Europi" Slika nije dostupna Ruski senator Islamizam, liberalizam i pseudo-komunizam su prijetnje civiliziranom svijetu

Uz ovakvo obrazloženje dostavljen je link Saffova teksta pod naslovom “Francuska policija jutros uhitila Dieudonnea, najpopularnijeg komičara u zemlji”.

“Radi se o običnoj vijesti o uhićenju, nema snimaka nasilja, uvreda, prijetnji, ništa. Ali, zato taj tekst daje pravu sliku francuske slobode govora. Ovakva vrsta cenzure je veoma znakovita. Zapanjujuće je koliko svjetski centri moći ulažu snage da spriječe širenje istine o napadu u Parizu. Nažalost, ovo nije jedini pritisak koji ‘Saff’ trpi ovih dana zbog objavljivanja istinitih informacija o događanjima oko napada u Parizu.

'Bosni i Hercegovini prijete teroristički napadi'

Svima njima poručujemo da nas neće pokolebati i da ćemo ustrajati u širenju istine o svim događajima, bez obzira na sva iskušenja koja nas neminovno čekaju”, piše, između ostalog, uredništvo časopisa “Saff” u svom pisanom priopćenju. U izvješćima sigurnosno-obavještajnih službi stoji kako je u BiH sve više do izražaja dolazi zloupotreba cyber tehnologije, prvenstveno interneta, od izdiferenciranih ekstremno-radikalnih sigurnosno interesantnih subjekata, osoba, skupina, organizacija, udruga...

Određena saznanja ukazuju da ga pojedinci i skupine s ovih prostora koriste i u svrhe koje imaju ili mogu imati sigurnosne konotacije. Internet, po njima, koriste za međusobno komuniciranje, širenje radikalne ideologije, indoktrinaciju deklariranih ili potencijalnih simpatizera, distribuciju raznih sadržaja propagandne aktivnosti podržavanja globalnih terorističkih organizacija i pokreta upotrebom chata, web-foruma i web-stranica, za prikupljanje i razmjenu podataka i informacija dokumenata, brošura, knjiga, audiomaterijala i videomaterijala. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene