Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog prijetnje eksplozivom zatvorena nuklearna elektrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska je policija izjavila da je nuklearna elektrana u jugoistočnoj Švedskoj zatvorena nakon što je na ulazu zaustavljen radnik s eksplozivnim materijalom.

Glasnogovornik Sven-Erik Karlsson je rekao da istražitelji ispituju muškarca, zavarivača koji je trebao raditi u elektrani. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Švedska pritvorila dvojicu sumnjajući na pokušaj sabotaže nuklearke Slika nije dostupna SAD: Na ulazu u najveću nuklearku uhićen s eksplozivom

Policija je rekla da je radnik nosio plastičnu vrećicu s nepoznatom količinom triacetona triperoxida, odnosno TATP-a, eksploziva koji je korišten u bombaškim napadima u Londonu 2007. 

Glasnogovornik elektrane Anders Ostenberg je, međutim, rekao da u vrećici nije bilo eksploziva nego da su tragovi eksploziva pronađeni na ručkama vrećice.

Karlsson je rekao da je policija postavila sigurnosni pojas u radijusu od 300 metara oko elektrane. Mattias Jonsson iz švedskog inspektorata za nuklearnu energiju je rekao da je ekipa pirotehničara i stručnjaka za eksploziv na putu prema elektrani kako bi ispitali nalaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene