Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 puta teži od vršnjaka

Zbog pretilosti operiran tinejdžer (13) težak nevjerojatnih 150 kg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici su hitno operirali želudac 13-godišnjeg dječaka kako bi pokušali smanjiti njegov apetit i tako mu spasiti život.

Na visinu od svega 1.37 cm Mingming ima 150 kilograma. Čak je pet puta deblji od dječaka svojih godina, a u jednom je trenutku došao do čak 160 kilograma. Zbog pretilosti je već bio na nekoliko operacija, ali su se kilogrami opet vraćali. Dječak ima problema sa spavanjem i kretanjem, pa ni ne ide u školu.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Ovoga puta, liječnici su na dječaku napravili zahvat koji se inače radi n aizrazito pretilim, starijim pacijentima. Želudac mu je smanjen na 25% izvorne veličine.

>> Dječak star 10 mjeseci teži 20 kilograma

'Njegova pretilost je posljedica genetske bolesti uzrokovana genetskom mutacijom kod koje je glavni simptom nekontrolirani apetit', pojašnjava dr. Luo Feihong.

Nakon operacije 13-godišnji Mingming je prebačen na intezivni odjel. Liječnici kažu da se ovako genetski naslijeđena bolest koja uzrokuje pretilost može kontrolirati no daje važna rana intervencija stručnjaka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene