Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog prebrze vožnje paraplegičaru rekli da mora registrirati kolica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Registrirajte vozilo kao automobil i nabavite registarske tablice", rekla je policija Pietru Matizu, 81-godišnjem paraplegičaru nakon što je zaustavljen zbog prebrze vožnje po poznatoj venecijskanskoj ulici Lido.

"Rekli su mi da ugrožavam pješake jer moja invalidska kolica idu 9 km/h, a najveća bi im brzina trebala biti 6 km/h", rekao je Matiz novinarima. 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara Pozivi za vojsku - 6 Ludilo Hrvatskog sustava Stigao mu je poziv za vojsku, a već 21 godinu živi s dijagnozom paraplegije

"Osjećam se kao u kućnom pritvoru sada kada ne smijem koristiti kolica. Situacija je još apsurdnija jer je zakon o ovim novim invalidskim kolicima stupio na snagu 2005., a ništa nije učinjeno po tom pitanju iako su znali da će stvoriti probleme", požalio je invalid. 

"Zvao sam liniju za pomoć hendikepiranima i oni su mi rekli da bi ministar prometa trebao pričati s ministrom zdravstva: prije toga se ništa ne može učiniti. A do tada ću ja valjda čamiti u kući dok je moje 'opasno' vozilo u garaži." 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene