Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog otrovne alge zabranjeno kupanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrana kupanja na nekim plažama u okolici sjevernotalijanske luke Genove na snazi je i u danas nakon što je deset osoba zatražilo liječničku pomoć zbog simptoma izazvanih otrovom tropske alge.

Još od subote kupanje je zabranjeno u zoni od 5 kilometara oko grada, rekao je Federico Grasso, glasnogovornik agencije za zaštitu okoliša. 

Pročitajte i ovo Ilustracija bizaran slučaj Muškarac preminuo dva dana nakon što je naslijedio 30 milijuna eura, obdukcija pokazala da je otrovan: "Imao sam osjećaj da je to bila ona..." Ilustracija Obustavljena proizvodnja Otkriveno još otrovnih sirupa za djecu: Povezani sa 141 umrlim djetetom u svijetu

Grasso je ustvrdio kako su vlasti pravodobno reagirale i tako spriječile ponavljanje panike koja je nastala prošlog ljeta kada se 200 osoba moralo liječiti zbog visoke temperature i tegoba s disanjem nakon udisanja otrova koji ispušta tropska alga Ostreopsis ovata.

''Nekoliko osoba koje je otrov alge pogodio ovog ljeta žalilo se na teškoće s disanjem i kožni osip i svima je pružana liječnička pomoć ali nisu hospitalizirani'', rekao je Grasso, dodavši kako nije sigurno jesu li svi slučajevi povezani s algom. 

Ostreopsis ovata uobičajeno živi na dnu mora, a na površinu se diže prigodom cvatnje i tada u zrak ispušta neurotoksin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene