Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno 150 uhićenih

Zbog otmice tinejdžera uhićen predsjednik parlamenta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska uhitila je noću na ponedjeljak predsjednika Palestinskog parlamenta Aziza Dveika, člana pokreta Hamas, zbog nestanka trojice mladih Izraelaca nestalih u četvrtak navečer na okupiranoj Zapadnoj obali, objavila je vojska.

"Vojska se usreodtočila na one koji su sudjelovali, koji su upleteni (u otmicu) ili imaju informacije o mjestu gdje se nalaze Gilad Shaar, Naftali Frenkel i Eyal Yifrah", objavio je u priopćenju vojni glasnogovornik Peter Lerner.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

Noću na ponedjeljak uhićeno je 40 Palestianca, čime se broj uhićenih zbog nestanka adolescenata od četvrtka navečer popeo na 150.

Izrael je u nedjelju optužio Hamas za otmicu izraelskih tinejdžera i upozorioi da će to imati ozbiljne posljedice. Dvojica 16-godišnjaka i jedan 19-godišnjak nestali su na Zapadnoj obali, gdje su u jednom židovskom naselju pohađali vjersku školu. Odgovornost za otmicu još nitko nije preuzeo.

Glasnogovornik Hamasa u pojasu Gaze Sami Abu Zuhri optužbu nije jasno ni opovrgnuo niti potvrdio da je Hamas upleten. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene