Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremali posjet Obame

Zbog orgija s prostitutkama tri agenta napustila Tajnu službu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica agenata američke Tajne službe, protiv kojih se vodi istraga nakon skandala s prostitutkama u Kolumbiji uoči dolaska predsjednika Baracka Obame na summit u tu zemlju, napustila su službu dok trećem traje otkazni rok, doznaje se od službenog izvora.

Američka Tajna služba je u subotu suspendirala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, a skandal je proširen i na deset vojnika iz osiguranja.

Od 11 suspendiranih jednom agentu je odobren odlazak u mirovinu, jednom traje otkazni rok, a jedan je dao ostavku, preciziraju Tajne službe u priopćenju. Suspenzija osam agenata je na snazi dok traje interna istraga.

Incident s prostitutkama dogodio se u srijedu, prije Obamina dolaska u Cartagenu. Agenti koji su išli kao prethodnica osiguranju doveli su skupinu prostitutki u hotel u kojem su odsjeli, a u kojem je trebao boraviti i Obama.

Tajna služba provodi "potpunu, temeljitu i pravednu istragu, koristeći sve tehnike ispitivanja dostupne agenciji", poput ispitivanja poligrafom, intervjua sa zaposlenima i svjedocima, prema priopćenju Tajne službe. (Hina)

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Ilustracija 5,7 po Richteru Snažan potres pogodio Kolumbiju: “Bilo je prilično glasno, jako se treslo. Pod je stvarao zvuk dok se pomicao“

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene