Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja paralizirala regiju

Zbog oluje sjeverozapad Francuske bez električne energije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oluja koja je harala sjeverozapadom Francuske uzrokovala je nestanak struje u noći sa četvrtka na petak u 200.000 kućanstava, dok se teretni brod nasukao i izazvao ograničeno zagađenje.

Oluja Joachim koja je u noći zahvatila francusku sjeverozapadnu pokrajinu Bretanju i kreće se prema departmanu Pas de Calais, uposlila je spasioce tijekom noći sa četvrtka na petak sa zatvorenim cestama i poremećenim željezničkim i cestovnim prometom, većinom zbog palog drveća.

Zračne veze u četvrtak navečer i petak ujutro poremećene su u zračnim lukama Bresta, Nantesa i Rennesa. Silovit vjetar puhao je cijele noći nad zapadom Francuske dosegnuvši 130 km/h uz obalu mora.

Teretni brod dug 109 metara pod malteškom zastavom TK Bremen nasukao se na južnoj obali Bretanje, izazvavši ograničeno zagađenje između Lorienta i poluotoka Quiberon. Devetnaest članova posade zdravo je i živo, objavile su pomorske vlasti Bresta.

Curenje goriva ustanovljeno je na jednom rezervoaru. Ono je izazvalo mrlju od 1x5 kilometara koja se kreće prema plaži Erdeven. (Hina)

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Novoj Kaledoniji - 1 130 uhićenih Nasilje paraliziralo francuski otok: Zapaljene zgrade i škola, na snazi je policijski sat, a planiran je i bijeg iz zatvora Kiša stiže u Hrvatsku upaljeni meteoalarmi Pogledajte kakvo nam nevrijeme stiže: Gotovo cijela Hrvatska u žutom

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene