Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žučna rasprava

Zbog nikaba prekinuta sjednica Parlamenta BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulazak žene prekrivene nikabom u zgradu Parlamenta Bosne i Hercegovine u Sarajevu prouzročio je prekid sjednice Zastupničkog doma pri čemu su među zastupnicima obnovljene žučljive rasprave o prihvatljivosti odijevanja kojim se otežava identifikacija.

Nađa Dizdarević, koja je u utorak organizirala prosvjede pred Parlamentom BiH zbog najavljene rasprave o zakonu kojim bi se zabranilo nošenje nikaba, danas je ušla u dvoranu za sjednice Zastupničkog doma s nakanom da iskoristi svoje građansko pravo i prati raspravu iz novinarske galerije.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Predsjednik kluba zastupnika Stranke nezavisnih socijaldemokrata Drago Kalabić odmah nakon toga zatražio je prekid sjednice tvrdeći kako je ugrožena sigurnost zastupnika. ‘Od naše službe doznali smo kako je u dvoranu ušla osoba čiji identitet nije bilo moguće provjeriti. Mi tražimo da se utvrdi tko je ta osoba jer se ne smatramo sigurnima’, izjavio je Kalabić.

Njegova je stranka i predložila zakon o zabrani nošenja odjeće kojom se onemogućava identifikacija. Slijedila je rasprava koju nije uspio smiriti predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH Beriz Belkić.

Srpski su zastupnici odbili sudjelovati u nastavku sjednice sve dok se ne riješi problem nastao ulaskom Nađe Dizdarević u sjedište parlamenta pa je dana stanka kako bi se obavila konzultacije iza zatvorenih vrata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene