Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog nevremena zatvorene luke na Crnom moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio Bugarske i Rumunjske uz Crno more zahvatilo je snažno nevrijeme, a vlasti obiju zemalja morale su zatvoriti crnomorske luke.

Zbog obilnih kiša praćenih jakim vjetrom zatvorene su bugarske crnomorske luke Varna i Burgas, a u gradu Radnevo proglašeno je izvanredno stanje.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..."

Na jugu Bugarske je na jedan četvorni metar palo više od 100 litara kiše, 17 sela planinskog lanca Rhodope je bez struje, a zaredale su i poplave.

Meteorološke službe javljaju da bi kiša na nekim mjestima mogla prerasti u snijeg, a vjetar još ne jenjava. U Rumunjskoj su zbog nevremena zatvorene sve crnomorske luke.

'Zbog olujnog vjetra otkazani su svi radovi na utovaru i istovaru brodova u lukama na Crnom moru', kazala je Florea Rasica, kontrolorka prometa u glavnoj luci Constanti.

Prema predviđanjima, luka će ostati zatvorena još najmanje 12 sati jer se ne očekuje brzo poboljšanje vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene