Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Australija se prži

Zbog nesnosnih vrućina gotovo 30 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih nekoliko dana Australija ima problem s visokim temperaturama. U danima toplotnog udara temepreature su dosezale i do 45 stupnjeva. Gotovo 30 osoba umrlo je u najgorem valu vrućine unazad sto godina koji hara jugom Australije.

Najtoplije je u gradovima Melbourne i Adelaide u kojem je u 24 sata preminulo 22 ljudi (vjeruje se zbog vrućine), od kojih 14 umirovljenika. Danas ujutro sigurnosne službe zabilježile su novih deset slučajeva, koji se također pripisuju vrućinama. Glasnogovornik vatrogasaca rekao je da je u regiji Gippsalnd uništeno 15 kuća, izgorjelo je 6.000 hektara, a vatra se približila na dva kilometra od električnog transformatora koji napaja Melbourne, prenosi Reuters. Požari u ostatku zemlje većinom su pod kontrolom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vruće im jena 30 stupnjeva VIDEO: Toplinski udar u Londonu i Moskvi Slika nije dostupna Čeka se sezona monsuna Visoke temperature u Indiji odnijele 134 života

U Melbourneu je tijekom jučerašnjeg dana bez struje ostalo pola milijuna domova i poslovnih objekata, zbog preopterećenosti elektirčnih vodova potrošnjom struje putem klima uređajima, a vožnja svim podzemnim željeznicama u tom gradu su otkazane. Iako se očekuje daljnji pad temperature u tom gradu, u ostatku južne Australije meteorolozi najavljuju još nekoliko dana velikih vrućina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene