Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatično i u Srbiji

Zbog nabujalog Dunava evakuirano 100 kućanstava kod Beočina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 100 kućanstava je evakuirano, a još toliko je ugroženo u općini Beočin, kod Novoga Sada, zbog nadolazećeg poplavnog vala na Dunavu, prenijeli su u srijedu vojvođanski mediji.

Vatrogasna postrojba u tome mjestu, poučena iskustvom iz 2010. godine, napravila je popis ugroženih kućanstava koja su bila zahvaćena poplavnim valom, rekao je predsjednik Stožera za izvanredne situacije općine Beočin Radomir Lazić, dodajući da su preko povjerenika i medija u svim mjestima te općine informirali građane o opasnosti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Zbog poplave evakuirani stanovnici ruskog grada Orska Voda i dalje nadire Kaos u Rusiji, tisuće evakuirane nakon što je rijeka probila branu: "Ovo su najteže poplave otkad se prate takvi podaci"

>> FOTO Proglašeno IZVANREDNO stanje na Dunavu!

Iako građani nisu sigurni hoće li se baš njihova kuća naći na meti Dunava, većina ih se priprema za obranu od poplave, prenose agencije. Prije tri godine materijalna šteta u Beočinu poslije poplave iznosila je oko milijun eura.

Po prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije vodostaj na Dunavu će u sljedeća tri dana rasti. Vrh poplavnog vala kod Bezdana očekuje se 14. lipnja, kada je prognozirano da bi razina vode mogla dostići oko 740 centimetara.

Posjetivši to mjesto predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić je izjavio da je u očekivanju poplavnog vala situacija u Vojvodini i Srbiji pod kontrolom i ocijenio da se od poplava zemlja brani bolje nego mnogo bogatije zemlje.

Vlada Vojvodine će odobriti dodatnih 150.000 eura za obranu od poplava i za saniranje posljedica poplava u nebranjenim područjima, prije svega u općini Beočin, rekao je Pajtić.

Izvanredna obrana od poplava uvedena je na novih 60 kilometara Dunava, na dionici od Bogojeva do Mladenova, kada je kod Bogojeva izmjeren vodostaj od 697 centimetara. U odnosu na prethodni dan to je porast za više od pola metra, prenijela je Radio televizija Vojvodine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene