Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Budalaština ponizila državne službe'

Zbog 'meteoritske' šale kazna mobilnom operateru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Latvijski operater mobilne telefonije 'Tele2' bit će kažnjen zbog izmišljanja priče o padu meteorita na sjeveru zemlje, izjavila je latvijska ministrica unutarnjih poslova Linda Murniece.

Ministrica je tu propagandnu akciju kompanije nazvala 'budalaštinom' koja je ponizila latvijske službe za izvanredna stanja. 'Kompanija će dobiti račun za troškove koje je zbog te 'psine' imala država, a hoće li biti i podizanja optužnice odlučit ćemo naknadno', rekla je Murniece.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ipak ne vrijedi za sve Tri europske zemlje zabranile ulaz automobilima s ruskom registracijom Slika nije dostupna Nema stradalih U Latviji pao meteorit, ostao krater širine 20 m

>> VIDEO: 'Meteorit' je bio samo prijevara

Pustopoljina u sjevernoj Latviji u ponedjeljak je nakratko postala poprištem medijske histerije nakon što je javljeno da je prethodnu noć na nju pao veliki meteorit i izdubio krater promjera 15 i dubine 5 metara. Na mjesto događaja pohitale su vatrogasne službe, vojska, skupine znanstvenika i brdo novinara i snimatelja. Iste večeri Tele2 je priznala da je cijela priča podvala, izrežirana zbog medijske pažnje. 'Šala je trebala 'nadahnuti Latviju' i ponuditi svijetu druge vijesti o toj zemlji, a ne samo one o gospodarskoj krizi koja ju je zahvatila', rekao je glasnogovornik kompanije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene