Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 400.000 ljudi

Zbog mafijaškog napada 14 gradova ostalo bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon napada na električne transformatore, više od 400.000 građana Meksika ostalo je bez električne energije.

Neidentificirani napadači izvršili su u nedjelju napade na električne transformatore u nemirnoj saveznoj državi Michoacan na zapadu Meksika, zbog čega je ostalo bez struje više od 400.000 osoba u 14 gradova, objavile su državne vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija na ulicama Cijela županija ostala bez struje: Službe rade na otklanjanju kvara Pitka voda u Splitu - 1 UVIJEK ISTA PRIČA Split opet bez pitke vode, bez struje, građani su ogorčeni: ''Nemar je to i nebriga!''

>> Nestalo struje, sjeveroistok Brazila ostao u mraku

Male skupine koristile su vatreno oružje i molotovljeve koktele u napadu na nekoliko transformatora, a napali su i šest benzinskih crpki, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, izvijestila je vlada Michoacana u priopćenju.

Četrnaest lokaliteta, među kojima Moriela, središte savezne države, ostalo je bez struje nakon napada, kazao je glasnogovornik Saveznog povjerenstva za električnu energiju Estefano Conde, procjenjujući broj osoba bez struje na 420.000.

Vlasti su otvorile istragu kako bi odredile tko su počinitelji napada i koja je njihova motivacija. Izvor blizak vladi već je osudio kartel Vitezovi templari koji, po tom izvoru, želi na taj način uputiti upozorenje građanskoj miliciji koju su zadnjih mjeseci oformili stanovnici, siti kriminalne organizacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene