Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Kina: Optužen za korupciju pa smijenjen čelnik agencije za upravljanje državnom imovinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smijenen je Jiang Jiemin, kineski čelnik agencije za upravljanje državnom imovinom. Protiv njega je, naime, pokrenuta istraga zbog sumnje u korupciju.

Kineske vlasti smijenile su čelnika agencije za upravljanje državnom imovinom Jianga Jiemina, izvijestila je kineska novinska agencija Xinhua, dva dana nakon objave da je protiv Jianga pokrenuta istraga zbog sumnje u korupciju.

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

>> Odbacio svjedočenje supruge koja je osuđena zbog ubojstva

Jiang je 'osumnjičen za teška kršenja discipline', objavio je državni mediji u nedjelju upotrijebivši izraz kojim se kineske vlasti obično služe kako bi opisale korupciju. Jiang je u ožujku postavljen na mjesto čelnika Povjerenstva za nadzor i upravljanje imovinom (SASAC), tijela na ministarskoj razini kojim upravlja kineska vlada, a koje je izravno odgovorno za više od stotinu velikih državnih tvrtki.

Na mjesto prvog čovjeka SASAC-a došao je s mjesta predsjednika energetskog diva Kineske nacionalne naftne tvrtke (CNPC). (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene