Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljepši spol napada!

Zbog alkohola djevojke ‘izvan kontrole’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene se sve više tuku, agresivne su i pune bijesa! Broj mladih djevojaka koje su fizički agresivne i bezobrazne u školi ili kod kuće, povećan je na alarmantnu razinu, tvrde stručnjaci.

Sve više djevojaka su stalne gošće ‘pijanki’ i istraživanje pokazuje kako su zbog toga često umorne, a smeta ih i što ih se smatra slabijim i ‘pasivnijim’ spolom, te stoga često oponašaju muško ponašanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Jaroslaw Kaczynski Stiže i pritužba "Za niski natalitet krive su žene koje piju": Kontroverzni političar izjavom razbjesnio javnost

>> Psihičko i fizičko maltretiranje dio je roditeljskog odgoja

Zabrinjavajući trend primijećen je u Britanskom društvo za kontrolu bijesa, iz kojeg tvrde da se bore sa povećanim brojem agresivnih djevojaka i djevojaka koje su ‘izvan kontrole’.

Zanimljivo je, ali i zabrinjavajuće, kako je broj žena optuženih za ubojstvo, ozbiljne fizičke napade i obračune , samo u Velikoj Britaniji porastao samo za 81 posto od 1998. godine.

Vodeći psihoterapeut za kontrolu bijesa Mike Fisher, rekao je kako postoji jaka poveznica između alkoholiziranja i ‘pijanki’ među mladim djevojkama i fizičke agresije, prenosi Daily Mail.

‘Djevojke su generalno bolje u iskazivanju svojih osjećaja, dok ih dečki više drže u sebi. Međutim, kada djevojke piju, one zapravo blokiraju osjećaje’, rekao je Fisher, te dodao kako ‘djevojke odjednom nisu sposobne izaći na kraj s osjećajima, te onda sva ta tjeskoba i ljutnja negdje mora izaći na površinu’.

Mame su manje pile alkohol

Doktor kaže kako za razliku od njihovih majki, koje nisu toliko pile alkohol, danas mlade djevojke češće postaju izrazito agresivne. ‘Djevojke s kojima radimo u našoj školi za kontrolu bijesa, izrazito su fizički agresivne i njihov broj se značajno povećava. Umorne su od toga da ih se uzima zdravo za gotovo od stane dečkiju i one sada uzvraćaju svaki udarac’.

Simon Lawton Smith, iz Zaklade za mentalno zdravlje, rekao je kako djevojke suočavaju s mnogim izazovima modernog društva, koji onda vode do bijesa i problemima s agresijom.

‘Djevojke se suočavaju s novom generacijom potencijalnih ‘okidača’ za probleme kao što su preuranjena seksualizacija, komercijalizacija i konzumiranje alkohola od najranije dobi, te naravno, neki od dugoročnih problema kao što je zlostavljanje, te raspadi obitelji. Sve ovo mogu biti okidači za agresiju’, tvrdi Smith.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene