Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

700 milijuna dolara i 6 godina renoviranja

Zavirite u spektakularni obnovljeni Boljšoj teatar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zavjese Boljšoj teatra ponovno su podignute nakon punih šest godina renoviranja teškog 700 milijuna dolara. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, njemačka kancelarka Angela Merkel, bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov, Monica Belluci bili su samo dio poznatih gostiju na otvorenju.

Samo odabrani gosti i najveće zvijezde mogli su prisustvovati svečanom otvaranju Boljšoj tetara izgrađenom još davne 1825. godine. Šest godina i 700 milijuna dolara bilo je potrebno da Boljšoj ponovno zasja. Naime, obnova tetra je započela 2005. godine ali se zbog opsežnog renoviranja nije uspjela urediti u zadanom roku. Stručnjaci nisu očekivali velika oštećenja, no nije bilo tako. U sanaciji su otkrivene velike pukotine u zidovima pa je postojala mogućnost potpunog urušavanje zgrade. Stoga su bili potrebni itekako komplicirani građevinski zahvati.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

U obnovi se nije štedjelo jer je bio cilj da kazalište ponovno bude u skladu sa carskom vizijom. Posebno drvo iz austrijskih Alpi, skupocijene dekoracije iz Moskovskog samostana sve je to dio ovog prekrasnog kazališta. Srp i čekić iznad pozornice zamijenjeni su dvoglavim orlom, amblemom dinastije Romanov, piše Russia Today. Tako je umjesto 2008., Boljšoj svečano otvoren tek jučer.


Obnova je bila pod nadzorom Kremlja, ali tek nakon što se shvatilo da odjeli koji su do tada nadzirali rekonstrukciju, ne rade dobro svoj posao. Naime, ruski su mediji pisali da postoje sumnje da su pojedini izvođači bili i po nekoliko puta plaćeni od strane države za obavljanje istog posla, u ukupnom iznosu od 31 milijuna dolara, prenosi Russia Today. 'Svi simboli ujedninjenja, nacionalna blaga i ono što zovemo nacionalnim brendovima, su dosta ograničeni ali Boljšoj jedan od naših najjačih brendova', reakao je na otvaranju teatra ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene