Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđena na 2,5 godine zatvora

Zatvorska presuda sutkinji Suda BiH za primanje mita, prva takve vrste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Azra Miletić osuđena je u četvrtak pred istim tim sudom na dvije i pol godine zatvora nakon što je proglašena krivom zbog primanja mita.

Prva presuda takve vrste od osnutka Suda BiH odnosi se na slučaj u kojemu je Azra Miletić obećala blaže kazne dvojici muškaraca koji su u prvostupanjskom postupku osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu

Riječ je o Rami Brkiću, bivšem načelniku policije Unsko-sanske županije koji je u konačnici osuđen na 11 godina zatvora zbog primanja mita, zloporabe položaja i ovlasti i umiješanosti u trgovinu drogom te Senadu Šabiću koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog davanja mita te također zbog ilegalne trgovine drogom.

Njih dvojica su preko posrednika sutkinji Miletić ponudili mito kako bi im u drugostupanjskom postupku sudsko vijeće kojim je ona predsjedala izreklo blaže kazne ili ih čak oslobodilo krivnje.

Prema presudi objavljenoj u četvrtak sutkinja Miletić primila je od posrednika, čiji je identitet ostao zaštićen, najmanje 3000 eura, što je navodno tek dio novčane nagrade koja joj je obećana.

Tijekom suđenja kao dokazni materijal korišteni su tonski zapisi telefonskih razgovora sutkinje Miletić koje je prisluškivala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Ni Brkić niti Šabić nisu dospjeli iza rešetaka jer su pobjegli iz BiH ne čekajujući okončanje drugostupanjskog postupka.

Pretpostavlja se da se Brkić od bosanskohercegovačkog pravosuđa skriva u Hrvatskoj. Za obojicom su raspisane međunarodne tjeralice.

Sutkinja Miletić ima pravo žalbe na presudu izrečenu u četvrtak jer je ona prvostupanjska. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene