Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Sydneyu

Završila talačka kriza: Policija svladala oca koji je zatočio kći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon deset sati i neuspješnih pregovora otmičara i policije, završila je talačka drama u Australiji.

Oko osam sati navečer po australskom vremenu djevojčica je istrčala iz zgrade u kojoj ju je otac držao kao taokinju. Specjalci su potom upali i svladali muškarca, javlja Sydney Herald.

Pročitajte i ovo Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

Policija je kordonima okružila zgradu pokraj sydnejskog suda gdje muškarac satima prijetio bombom koju je navodno imao u ruksaku. Za taoca je uzeo kći. Muškarac star oko 50 godina zatvorio se zajedno s kćerkom starom 10 godina  u ured u zapadnom dijelu Sydneyja. Ušao je u zgradu i na recepciji kazao da želi vidjeti jednog odvjetnika. Kad su mu rekli da ta osoba nije tu, muškarac je zaprijetio bombom u ruksaku i odvukao kći u odvjetnikov ured.

Iz još nepoznatih razloga muškarac je bocom razbio prozor ureda i počeo prijetiti okupljenim policajcima. Na glavu je stavio periku kakvu na australskim sudovima nose suci ili odvjetnici. U jednom trenutku je ljutito pljunuo, a staklo prozora je udarao i telefonskom slušalicom koja je ostala visjeti.

Preko prozora je izdiktirao svoje uvjete i policija ih trenutno ispunjava. Njegovi uvjeti još nisu poznati javnosti jer ih policija drži u tajnosti. Također, policija je evakuirala nekoliko okolnih zgrada zbog mogućnosti da neimenovani muškarac doista ima bombu u ruksaku.

Djevojčica je, kaže policije, u dobrom stanju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene