442854
442854
442854
442854
442854

HEROJSKI POTHVAT Zatvorenici razbili bravu na ćeliji i iznenadili svijet

Skupina zatvorenika teksaškog Weatherford zatvora, izbila je bravu ćelije i izašla, sve kako bi pomogli zaštitaru kojem je bila potrebna medicinska pomoć.

 
 
 
 
Zatvorenici razbili bravu ćelije kako bi spasili život čuvaru koji je pretrpio srčani udar (Foto: Ured Parker County šerifa)
Zatvorenici razbili bravu ćelije kako bi spasili život čuvaru koji je pretrpio srčani udar (Foto: Ured Parker County šerifa)

Čuvar, koji se tek nekoliko trenutaka prije gotovo fatalne situacije šalio sa zatvorenicima, pretrpio je srčani udar te se srušio na pod.

'Samo je pao sa stolice. Isprva je izgledalo kao da glumi. Mogao je umrijeti', ispričao je jedan od zatvorenika koji su na silu probili bravu zatvorske ćelije u kojoj su se nalazili te, znajući koliko je to opasno, izašli iz nje kako bi pomogli čuvaru.

Zatvorenici razbili bravu ćelije kako bi spasili život čuvaru koji je pretrpio srčani udar (Foto: Ured Parker County šerifa)

Nije imao puls

Kada su izašli iz ćelije, počeli su glasno vikati te dozivati pomoć. Čuvar nije imao puls. Stvorili su veliku buku, lupali po stolu i vratima čime su alarmirali policajce koji su se nalazili kat ispod njih.

'Imao je ključeve, imao je oružje, ovo je mogla biti iznimno opasna situacija', rekao je šerif Ryan Speegle koji je prvi stigao u prostoriju u kojoj su se nalazili zatvorenici.

Kada su stigli ostali čuvari i medicinski tim hitne pomoći, zatvorenici su se pokupili natrag u ćeliju. Kako kažu, znali su da ne smiju iz nje izlaziti ni pod koju cijenu, no ovdje se radilo o pitanju života i smrti.

Zatvorenici spasili čuvara

'Nisam dvojio ni sekunde kada sam počeo razbijati vrata ćelije. Čovjek je nepomično ležao na podu i bila mu je potrebna hitna pomoć', rekao je jedan od zatvorenika.

Kolege čuvari čim su stigli u prostoriju s ćelijom započeli su oživljavati policajca, a tada je stigao i tim liječnika koji ga je je pomogao oživjeti.

Voditelj službe hitne pomoći kazao je kako je čuvar preživio zahvaljujući zatvorenicima koji su dozvali ostale policajce u pomoć. Da nije bilo njih čuvar bi tamo ležao još najmanje 10 do 15 minuta, a što je previše za oživljavanje, piše Daily Mail.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se