Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili život čuvaru

HEROJSKI POTHVAT Zatvorenici razbili bravu na ćeliji i iznenadili svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina zatvorenika teksaškog Weatherford zatvora, izbila je bravu ćelije i izašla, sve kako bi pomogli zaštitaru kojem je bila potrebna medicinska pomoć.

Čuvar, koji se tek nekoliko trenutaka prije gotovo fatalne situacije šalio sa zatvorenicima, pretrpio je srčani udar te se srušio na pod.

Pročitajte i ovo Strašni prizor iz parlamenta Kritizirao vladajuću stranku VIDEO "Imate krv na svojim rukama": Zastupnik zagrmio za pozornicom pa se srušio, nije mu bilo spasa Ilustracija bez nade Zbog krađe bicikla već je 16 godina u zatvoru, Thomas je iza rešetaka 12 godina zbog krađe mobitela: Velika Britanija zgrožena sudbinama stotina ljudi

'Samo je pao sa stolice. Isprva je izgledalo kao da glumi. Mogao je umrijeti', ispričao je jedan od zatvorenika koji su na silu probili bravu zatvorske ćelije u kojoj su se nalazili te, znajući koliko je to opasno, izašli iz nje kako bi pomogli čuvaru.

Nije imao puls

Kada su izašli iz ćelije, počeli su glasno vikati te dozivati pomoć. Čuvar nije imao puls. Stvorili su veliku buku, lupali po stolu i vratima čime su alarmirali policajce koji su se nalazili kat ispod njih.

'Imao je ključeve, imao je oružje, ovo je mogla biti iznimno opasna situacija', rekao je šerif Ryan Speegle koji je prvi stigao u prostoriju u kojoj su se nalazili zatvorenici.

Kada su stigli ostali čuvari i medicinski tim hitne pomoći, zatvorenici su se pokupili natrag u ćeliju. Kako kažu, znali su da ne smiju iz nje izlaziti ni pod koju cijenu, no ovdje se radilo o pitanju života i smrti.

Zatvorenici spasili čuvara

'Nisam dvojio ni sekunde kada sam počeo razbijati vrata ćelije. Čovjek je nepomično ležao na podu i bila mu je potrebna hitna pomoć', rekao je jedan od zatvorenika.

Kolege čuvari čim su stigli u prostoriju s ćelijom započeli su oživljavati policajca, a tada je stigao i tim liječnika koji ga je je pomogao oživjeti.

Voditelj službe hitne pomoći kazao je kako je čuvar preživio zahvaljujući zatvorenicima koji su dozvali ostale policajce u pomoć. Da nije bilo njih čuvar bi tamo ležao još najmanje 10 do 15 minuta, a što je previše za oživljavanje, piše Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene