Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponegdje produženo glasovanje

Zatvorena birališta u BiH, prvi rezultati oko 23 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini otvorenih za opće izbore provedene tijekom dana zatvorena je u 19 sati a tek na nekoliko njih glasovanje je produženo iz tehničkih razloga kako bi se biračima koji su stajali u redovima dala prilika da i oni ispune svoje glasačke listiće.

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) nakon 19 sati je potvrđeno kako su izbori protekli bez posebnih poteškoća i uz zadovoljavajući odaziv birača. 'Mislim da možemo biti zadovoljni. Broj prigovora koje smo primili nije veliki', kazala je u Sarajevu predsjednica SIP-a Irena Hadžiabdić dodajući kako očekuje da će odaziv biti veći nego 2008. i 2006. godine kada se on kretao oko 55 posto.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić, Možemo! Parlamentarni izbori 2024. Benčić: ''Bit ćemo brana tome da desnica uđe u Vladu'' Plenković, Tomašević i Grbin na biralištu Političari pohrlili na birališta FOTO Milanović glasao pa optužio premijera za kršenje izborne šutnje. Glasali i Plenković, Grbin, Tomašević...

>> Izbori u BiH: Sukob na biračkom mjestu, jedan ozlijeđen

Prvi neslužbeni rezultati koje će objaviti SIP očekuju se oko 23 sata i oni bi se trebali odnositi na glasovanje za nove članove Predsjedništva BiH a nakon ponoći trebali bi biti poznati rezultati glasovanja za novi saziv Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Pravo glasa na ovogodišnjim izborima u BiH imalo je nešto više od tri milijuna i 100 tisuća birača, a za različite pozicije u vlasti natjecalo se više od osam tisuća kandidata iz 39 političkih stranaka i 11 koalicija te trinaest neovisnih kandidata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene