Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preliminarni rezultati u ponoć

Zatvorena birališta u BiH, odaziv birača bolji nego 2010.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 19 sati zatvorena su glasačka mjesta u Bosni i Hercegovini gdje su tijekom dana održani lokalni izbori, a podaci koji su bili raspoloživi u tom trenutku pokazivali su razmjerno dobar odaziv birača.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) Branko Petrić izjavio je u Sarajevu uoči zatvaranja biračkih mjesta kako je do 16 sati zabilježen odaziv od gotovo 44 posto što je znatno više u usporedbi s općim izborima održanim prije dvije godine.

Petrić je potvrdio kako je zbog poteškoća i utvrđenih nepravilnosti na jednom biračkom mjestu u Odžaku produženo glasovanje za sat vremena.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

>> U BiH lokalni izbori, odaziv zadovoljavajuć

Unatoč poteškoćama s biračkim popisima u Srebrenici procjena je kako su svi koji su imali pravo glasovati u toj općini to mogli u činiti do 19 sati.

U SIP-u tvrde kako je tijek glasovanja bio regularan te kako je manjih nepravilnosti bilo tek na ograničenom broju biračkih mjesta. Prve preliminarne rezultate izbora na kojima su se birale nove lokalne vlasti u 140 općina i gradova BiH SIP bi trebao objaviti u ponoć. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene