Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka suda

Zatvor dosuđen trojici muškaraca nakon silovanja izravno objavljenog na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica mladih muškaraca koji su sudjelovali u silovanju u Švedskoj i to izravno prenosili na Facebooku, osuđeni su u utorak na strogi zatvor, doznaje se od suda u gradu Uppsali.

Rezi Mohamedu Ahmadiju (21) određena je zatvorska kazna od dvije godine i četiri mjeseca zbog silovanja, a Majsami Afšaru (18) jednogodišnja kazna zbog silovanja. Oni su Afganistanci koji su dobili azil.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Šveđanin Emil Khodagoli (21) osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog teške povrede integriteta žrtve jer je snimao i objavio tu snimku i jer nije spriječio ni prijavio zločin. Dvojica silovatelja su napala tridesetogodišnju ženu u jednom stanu u Uppsali 22. siječnja.

Korisnici su upozorili na snimku silovanja objavljenu u zatvorenoj skupini na Faccebooku koja ima 60.000 članova, a policija je uspjela lokalizirati i privesti trojicu počinitelja iste večeri. Snimka je vrlo brzo maknuta s društvene mreže.

Dvojica silovatelja su priznala spolni odnos i ustvrdili da je bio obostrano prihvaćen. Tužitelji upozoravaju da je žrtva bila jako alkoholizirana i drogirana. Ta trojica moraju platiti žrtvi ukupno 335.000 kruna (oko 35.000 eura) odštete i kamata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene