Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno reagirali

Zastupnike srbijanske skupštine uzrujao spomen Franje Tuđmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom rasprave o zakonu o ministarstvima u srbijanskoj skupštini jedan je zastupnik spomenuo prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, što je među oporbenjacima izazvalo burne reakcije.

Tijekom jučerašnje rasprave o Zakonu o ministarstvima, zastupnici Skupštine Srbije u jednom su se trenutku dotaknuli i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Prvi ga je spomenuo Marko Atlagić iz Srpske napredne stranke, na čijem je čelu srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić, a u njoj je prije stupanja na funkciju predsjednika države bio i Tomislav Nikolić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

Kako piše B92, Atlagić je Tuđmana naveo kao primjer dobrog rješavanja kadrovskih problema, a kolegama koji su zbog te njegove opaske počeli negodovati, poručio je da oni Tuđmanovu politiku uopće ne shvaćaju.

>> Kina Srbiju smatra glavnim strateškim partnerom u srednjoj i istočnoj Europi

'Dat ću vam primjer jedne susjedne države. Ja njihovog predsjednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Riječ je o Franji Tuđmanu, kada je najboljem poznavatelju međunarodnog prava rekao da će mu biti ministar vanjskih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata', kazao je Atlagić i dodao da je Tuđman, čim je hrvatska neovisnost priznata, smijenio tog eksperta i postavio ga za rektora.

'To je vođenje politike, to je ta nova politika koju vi ne možete shvatiti, takav jedan ministar može obaviti jedan zadatak najbolje u ovoj zemlji', rekao je Atlagić, izazvavši burne reakcije oporbenih kolega zbog samog spomena prvog predsjednika RH.

Bojan Đurić, zastupnik Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, ocijenio da se u 24 godine parlamentarizma u Srbiji nije dogodila takva uvreda za Skupštinu da se kao mjerilo za dobro uređenje i vođenje države navodi primjer Franje Tuđmana.

'To je šokantno za ovu Skupštinu, ne znam prijeti li Atlagić da će netko od razriješenih ministara postati rektor, to valjda u ovoj zemlji tehnički nije moguće', kazao je LDP-ovac Đurić i dodao da ne želi ni zamisliti 'koliko bi smiješno bilo da osoba kvalifikacija Tomislava Nikolića postavlja rektora'.

Za riječ su se javili još neki zastupnici, koji su na Tuđmanov račun izrekli niz uvreda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene