Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na reforme

Zastupnik Bundestaga: BiH u lošijem položaju nego prije 10 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"BiH je sad u lošijem položaju nego prije deset godina i taj se trend nastavlja', rekao je Juratović.

Zastupnik njemačkog Bundestaga Josip Juratović izjavio je za nedjeljni Dnevni Avaz da je Bosna i Hercegovina danas u lošijem položaju nego prije deset godina i pozvao političare da iskoriste prigodu i provedu reforme koje bi zemlju povele prema Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oštar istup Čović pisao Bundestagu: "Prijedlog rezolucije postao je jedan u nizu instrumenata radikalnih krugova u Bosni i Hercegovini" Slika nije dostupna pokvarena politika EU Pred Bundestagom dvojba: Je li za blokade u BiH odgovoran i Izetbegović?

"BiH je sad u lošijem položaju nego prije deset godina i taj se trend nastavlja. Krajnje je vrijeme da političke institucije BiH postanu svjesne svoje odgovornosti i povijesne uloge u nastojanjima da se što prije donesu zajedničke odluke koje bi BiH napokon dovele u stanje jedne demokratske zemlje spremne za pristupne pregovore s EU", rekao je Juratović u intervjuu.

Pritom je pojasnio kako se neodgovornim političarima ne smije dopustiti da blokiraju promjene koje su u zajedničkoj inicijativi Europske unije predstavili njemački i britanski ministri vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier i Philip Hammond, a bosanskohercegovačko Predsjedništvo se nedavno u izjavi obvezalo na provedbu reformi.

Uspostava nove vlasti u BiH blokirana, problem u 'srpskoj kvoti

"Ova pružena prigoda se mora iskoristiti. Vlast u BiH ne smije biti talac nezadovoljnih pojedinaca koji, jednostavno, ne žele promjene", dodao je zastupnik njemačkog Bundestaga.

Po Juratovićevim riječima, ekonomske i socijalne reforme nemaju alternative, osim potonuća u ekonomsku propast i korupciju.

Komentirajući učestale primjere odlaska bosanskohercegovačkih državljana na ratišta u Siriji, gdje se bore na strani Islamske države, Juratović je rekao kako BiH nije iznimka i pozvao institucije u toj zemlji da se aktivno bore protiv radikalizma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene