Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epilog golemog skandala

Zaštitarska tvrtka zbog bludničenja po Kabulu plaća 7,5 milijuna dolara odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka zaštitarska tvrtka koja je osiguravala američko veleposlanstvo u Kabulu, mora platiti odštetu od 7,5 milijuna dolara zbog ponašanja njihovih djelatnika, koji su posjećivali lokalne bordele i nedolično se ponašali.

Pročitajte i ovo Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu Boce s alkoholnim pićem (Foto: Arhiva/AFP) EU potvrdila Skandal u Kabulu: Zaposlenici misije EU ilegalno prodavali alkohol po lihvarskim cijenama

Tvrtka AGNA (Armor Group North America Inc.) odštetu mora platiti jer je prekršila odredbu o zaštiti žrtava trgovine ljudima, a da su vodeći ljudi te tvrtke to znali te zato što su svjesno i namjerno ocrnili rad 38 stražara, neamerikanaca, koje je tvrtka unajmila da nadgledaju veleposlanstvo.

Podsjetimo, taj se incident dogodio još 2007. i 2008. godine, a čitav slučaj došao je u javnost zahvaljujući zviždaču Jamesu Gordonu, koji je u to vrijeme i AGNA-i radio kao šer operative. On je u sudskoj nagodbi dobio 1,35 milijuna dolara za otkrivanje tog slučaja, prenosi AFP.

Događanja iz Kabula tih godina neprofitna organizacija Project On Government Oversight (POGO), usporedila je s novelom William Goldinga 'Lord of the Flies', u kojoj se izgubljeni školarci polako pretvaraju u potpune divljake. Više pogledajte u videu kojeg prenosimo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene